Betaalbaar en duurzaam

Bij Green Planet willen we de wereld graag een stukje mooier maken. Maar Green Planet staat ook voor realisme. Dus begrijpen we heel goed dat jij niet in één keer het roer helemaal omgooit. Daarom nemen we je graag stap voor stap mee in de wereld van duurzame en klimaatneutrale brandstoffen.

Ben jij toe aan een stap in de groene richting? Gebruik onze handige tool om te kijken of jouw voertuig geschikt is voor één van onze groene(re) brandstoffen. Laat je verrassen en ontdek dat er ook voor jouw auto waarschijnlijk een groener alternatief is. Bij Green Planet is de keuze altijd aan jou. En welke keuze je ook maakt: we helpen je graag.

Keuzes brandstoffen

Meer informatie: Kan ik veilig groen rijden?
Soort
Duurzame keuze
Minder uitstoot
Schone motor
Bespaart fossiele brandstof
Voertuigen
Meer informatie
 
Laden...

Ontdek het groenere alternatief voor jouw auto:

kentekenplaat

Kentekencheck

Wij willen iedere autogebruiker een duurzaam alternatief kunnen bieden. Om dit voor jou zo makkelijk mogelijk te maken hebben we de automatische Kentekencheck ontwikkeld. Dit systeem vertelt jou in een paar seconden welke groene brandstof geschikt is voor jouw auto.

Iedereen kan zijn eigen reden hebben om te switchen naar de groene brandstoffen van Green Planet. Maar welke reden je ook hebt: we helpen je graag met het uitzoeken van een groen(er) alternatief dat volledig bij jouw auto en jouw situatie past. Stap eens binnen in onze shop of doe de kentekencheck.

Meer over onze kentekencheck

Afwisselen met traditionele brandstoffen
Bijna alle moderne auto’s kunnen zonder problemen rijden op de groene brandstoffen van Green Planet. En wat ook goed is om te weten: veel van de duurzame alternatieven zijn prima af te wisselen met de traditionele brandstoffen. Wel zo handig als je eens ergens anders tankt. Zo kunnen Green Fuel 95 en Euro 95 prima afgewisseld worden, net als HVO Fuel en HVO Fuel Light met diesel. En deze groenere brandstoffen zijn net zo aantrekkelijk geprijsd als de traditionele brandstoffen. 

 

Kentekencheck bij Green Planet
De Kentekencheck is te vinden op onze website, maar ook bij ons tankstation. Een speciale camera leest bij het oprijden van ons terrein jouw kenteken. Een informatiebord, zo’n 20 meter verderop vertelt jou vervolgens welke brandstof voor jouw auto een groener alternatief is! Er wordt hierbij gebruik gemaakt van het openbare kentekenregister van de RDW. Deze gegevens worden niet opgeslagen.

Gesteund door
Onze plannen voor de Kentekencheck zijn in een vroegtijdig stadium ook voorgelegd aan Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) als uitvoerende partij van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). De Kentekencheck levert namelijk een bijdrage aan het maatschappelijk belang om de transitie naar een duurzame energievoorziening te versnellen. Deze innovatieve oplossing draagt bij aan laagdrempelige toegankelijkheid van meer duurzame, klimaatneutrale en schone brandstoffen en sluit aan bij de Noordelijke innovatieagenda ‘Krachtig MKB’. De ontwikkeling en realisatie van dit systeem is medegefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en de provincies Groningen, Fryslân en Drenthe.

Shell & Green Planet

Alleen het beste is goed genoeg. Dat vinden we bij Green Planet, maar dat vindt Shell ook. Logisch dus dat Green Planet voor Shell als partner heeft gekozen. Shell is zelf ook druk bezig met het ontwikkelen van groene(re) brandstoffen. Neem GTL, een zeer schone brandstof waarvan aardgas de bron is. Perfect voor dieselmotoren! Of LNG, een brandstof voor vrachtwagens. Trucks die rijden op LNG stoten minder uit en hebben stillere motoren.