Groen én voordelig rijden? Kies dan voor HVO Fuel Light: een bijzondere, zeer revolutionaire en duurzame renewable diesel. De brandstof wordt geproduceerd uit biologisch basismateriaal door een zogenoemde hydrobehandeling van  afvalolie. Dat klinkt ingewikkeld, maar dit productieproces (HVO) zorgt voor de meest geavanceerde renewable diesels die er momenteel op de markt te vinden zijn. Renewable diesels kunnen prima afgewisseld worden met de reguliere dieselbrandstoffen.


Goed voor het milieu

HVO Fuel Light bevat minder zwavel, zuurstof, stikstof of aromaten en helpt zo de uitstoot van zowel broeikasgassen als vervuilende uitlaatgassen te verminderen. De renewable diesels zijn geschikt voor alle dieselmotoren, zonder dat de motor hiervoor aangepast hoeft te worden. Daarnaast presteren deze nieuwe brandstoffen zeer goed – ook bij koud weer – en is het verbruik vergelijkbaar met het verbruik van een traditionele, fossiele diesel. En om een veelgehoord misverstand gelijk uit de wereld te helpen: rijden op renewable diesel is niet duurder als je HVO Fuel Light tankt.


Verschil HVO Fuel en HVO Fuel Light

Kies je voor HVO Fuel, dan kies je voor rijden op een zeer hoogwaardige diesel van biologische oorsprong en daarmee voor een CO2-reductie van 80 procent. Bij HVO Light gaat het om een CO2-reductie van zo’n 16 procent.

  • Personenauto, Vrachtwagen
  • Ja
  • Ja
  • Ja
  • Beetje