GREEN PLANET | Biopower

Biopower

Green Planet levert een zeer revolutionaire high performance renewable diesel geproduceerd uit biologisch basismateriaal. De renewable diesel wordt geproduceerd door een zogenaamde hydrobehandeling van plantaardige olie en afvalolie. Het is de meest geavanceerde biobrandstof die momenteel op de markt is. De renewable diesel van biologische oorsprong bevat geen zwavel, zuurstof, stikstof of aromaten. Deze brandstof helpt de uitstoot van zowel broeikasgassen als vervuilende uitlaatgassen te verminderen, wat de luchtkwaliteit ten goede komt.

De prestaties van deze revolutionaire nieuwe brandstof overtreffen die van conventionele biodiesel vele malen, ook bij koud weer. De brandstof is geschikt voor gebruik in alle moderne dieselmotoren, zonder dat die hiervoor eerst aangepast moeten worden. Het biologische basismateriaal voldoet aan de strenge ISCC-eisen waarmee er geen sprake kan zijn van ‘food for energy’-productie. ISCC gaat zelfs nog veel verder, zie www.iscc-system.org.

BioPower Diesel bestaat uit traditionele diesel met 70-100% high performance renewable diesel. BioPower voldoet aan de EN15940-norm voor parafinehoudenede dieselbrandstoffen. Het brandstofverbruik ligt vanwege zijn hoge cetaangetal op het vergelijkbare niveau als dat van traditionele fossiele diesel. De specificaties van BioPower zijn vergelijkbaar met de zeer hoogwaardige Shell V-Power.

De pompprijs van BioPower is gerelateerd aan de kostprijs van het bronmateriaal. Green Planet heeft gekozen voor het afvalmateriaal UCO (Used Cooking Oil) als bronmateriaal. De prijs schommelt veelal rond de adviesprijs van Shell V-Power Diesel. Wanneer de ruwe olieprijs hoog is, kan het zelfs zo zijn dat rijden op BioPower voordeliger is dan rijden op Shell V-Power Diesel. Rijden op BioPower is sowieso rijden op een zeer hoogwaardige diesel van biologische oorsprong met maar liefst 80% CO2-reductie.

Voer hieronder de kentekencheck uit om te controleren of uw auto geschikt is voor BioPower Diesel. Indien uw auto geschikt is, dan ontvangt u een gratis certificaat waarmee het rijden op groene brandstoffen gegarandeerd is. Daarmee stapelt u zekerheid op zekerheid, een fijn gevoel!