GREEN PLANET | Biosmart

Biosmart

 

Green Planet levert een zeer revolutionaire high performance renewable diesel geproduceerd uit biologisch basismateriaal. De renewable diesel wordt geproduceerd door een zogenaamde hydrobehandeling van plantaardige olie en afvalolie. Het is de meest geavanceerde biobrandstof die momenteel op de markt is. De diesel van biologische oorsprong bevat geen zwavel, zuurstof, stikstof of aromaten. Deze brandstof helpt de uitstoot van zowel broeikasgassen als vervuilende uitlaatgassen te verminderen, wat de luchtkwaliteit ten goede komt. De prestaties van deze revolutionaire nieuwe brandstof overtreffen die van conventionele biodiesel vele malen, ook bij koud weer. De brandstof is geschikt voor gebruik in alle moderne dieselmotoren, zonder dat de auto hiervoor eerst aangepast moeten worden. Het biologische basismateriaal voldoet aan de strenge ISCC-eisen waarmee er geen sprake kan zijn van ‘food for energy’-productie. ISCC gaat zelfs nog veel verder, zie www.iscc-system.org

BioSmart Diesel bestaat uit traditionele Diesel met 10-30% high performance renewable diesel. BioSmart voldoet aan de EN590-norm voor diesel. Het brandstofverbruik ligt vanwege zijn hoge cetaangetal op het vergelijkbare niveau als dat van traditionele fossiele diesel.

De pompprijs van BioSmart is gelijk aan de al lage pompprijs van Shell FuelSave Diesel bij Green Planet. Rijden op BioSmart, dus rijden op een meer duurzame en klimaatneutrale brandstof is NIET duurder dan rijden op gewone diesel.

Voer hieronder de kentekencheck uit om te controleren of uw auto geschikt is voor BioSmart Diesel. Indien uw auto geschikt is, dan ontvangt u een gratis certificaat waarmee het rijden op groene brandstoffen gegarandeerd is. Daarmee stapelt u zekerheid op zekerheid, een fijn gevoel!