GREEN PLANET | Flexifuel Ethanol

Flexifuel Ethanol

Bio-ethanol is een alternatief voor benzine, gemaakt van biomassa of biologisch afbreekbare afvalresten. Ethanol (C2H5OH) is een heldere, kleurloze vloeistof die biologisch afbreekbaar is. Hij is nauwelijks giftig of vervuilend. Bio-ethanol wordt geproduceerd uit gewassen die telkens opnieuw verbouwd kunnen worden in iedere regio. Daardoor zijn we minder afhankelijk van landen waar olie vandaan komt. Er wordt een proces ontwikkeld waarbij bio-ethanol ook uit huisafval kan worden geproduceerd. Wanneer bio-ethanol wordt gebruikt in oudere motoren is de uitstoot schoner dan bij het gebruik van uitsluitend fossiele brandstof.
Flexifuel Ethanol is geschikt voor een hele kleine nichemarkt. Alleen voertuigen vanuit de fabriek voorzien van een zogenaamde flexifuelmotor kunnen gebruik maken van deze brandstof.

Flexifuel Ethanol bestaat uit fossiele Euro 95 met 85% bio-ethanol (afwijkingsbreedte 5%). Het brandstofverbruik ligt in de praktijk hoger vergeleken met traditionele fossiele Euro 95. De prijs per liter is € 1,99 inclusief btw.

Voer hieronder de kentekencheck uit om te controleren of uw auto geschikt is voor Flexifuel Ethanol. Indien uw auto geschikt is, dan ontvangt u een gratis certificaat waarmee het rijden op groene brandstoffen gegarandeerd is. Daarmee stapelt u zekerheid op zekerheid, een fijn gevoel!