GREEN PLANET | Greenstar 95

Greenstar 95

Bio-ethanol is een alternatief voor benzine, gemaakt van biomassa of biologisch afbreekbare afvalresten. Ethanol (C2H5OH) is een heldere, kleurloze vloeistof die biologisch afbreekbaar is. Hij is nauwelijks giftig of vervuilend. Bio-ethanol wordt geproduceerd uit gewassen die telkens opnieuw verbouwd kunnen worden in iedere regio. Daardoor zijn we minder afhankelijk van landen waar olie vandaan komt. Er wordt een proces ontwikkeld waarbij bio-ethanol ook uit huisafval kan worden geproduceerd. Wanneer bio-ethanol wordt gebruikt in oudere motoren is de uitstoot schoner dan bij het gebruik van uitsluitend fossiele brandstof. Alle voertuigen met een benzinemotor vanaf bouwjaar 2001 zijn geschikt voor het tanken van GreenStar 95.

GreenStar 95 bestaat uit Fossiele Euro 95 met maximaal 10% ethanol. Het brandstofverbruik ligt in de praktijk, vanwege zijn goede verbranding op het vergelijkbare niveau als dat van traditionele fossiele Euro 95.

De pompprijs van GreenStar 95 ligt 1 cent lager dan de al lage pompprijs van Shell FuelSave Euro 95 bij Green Planet. Rijden op GreenStar 95, dus rijden op een meer duurzame en klimaatneutrale brandstof is NIET duurder dan rijden op gewone Euro 95.

Voer hieronder de kentekencheck uit om te controleren of uw auto geschikt is voor Greenstar 95. Indien uw auto geschikt is, dan ontvangt u een gratis certificaat waarmee het rijden op groene brandstoffen gegarandeerd is. Daarmee stapelt u zekerheid op zekerheid, een fijn gevoel!