GREEN PLANET | CNG/Groengas

CNG/Groengas

CNG staat voor Compressed Natural Gas, oftewel aardgas onder druk. Het is een milieuvriendelijker alternatief voor benzine, diesel of AutoGas (LPG). Het gas wordt door een ondergronds leidingnetwerk getransporteerd waardoor transport over de weg achterwege blijft. Omdat aardgas wordt samengeperst tot een druk van 250 bar neemt het slechts één procent van de oorspronkelijke ruimte in en kan het compact opgeslagen worden in cilinders. Wereldwijd rijden inmiddels meer dan tien miljoen voertuigen op CNG.

Attero in Wijster, vijf kilometer bij Green Planet vandaan, produceert GroenGas uit huisafval en pompt dit in het aardgasnet. Green Planet haalt dit gas weer uit het aardgasnet om te leveren aan personenauto’s en vrachtauto’s met een CNG-installatie. Een prachtige manier om onze afvalstroom weer in te zetten voor onze eigen energievoorziening.

Green Planet biedt aan:

  • CNG / GroenGas – afkomstig van biologisch basismateriaal  (voor zowel personenauto’s als trucks)

Voer hieronder de kentekencheck uit om te controleren of uw auto geschikt is voor CNG / Groen Gas. Indien uw auto geschikt is, dan ontvangt u een gratis certificaat waarmee het rijden op groene brandstoffen gegarandeerd is. Daarmee stapelt u zekerheid op zekerheid, een fijn gevoel!