“Ik studeerde aan de Hanzehogeschool Groningen en zocht een stageplek. Toen ik er één bij Green Planet langs zag komen, heb ik deze met beide handen aangegrepen. Duurzaamheid, zwaar transport en brandstoffen vond ik altijd al heel interessante onderwerpen. Ik had er zelfs net onderzoek naar gedaan! Een echte match dus. In de vacature stond dat er een kans was om bij goed presteren te kunnen blijven. Dat is gelukt. Een half jaar nadat ik begon aan mijn stage, was ik hier al aan het werk.

Als Adviseur New Energy geef ik transportondernemingen advies over bijvoorbeeld low- en zero-emission-brandstoffen en help ik ze bij het verduurzamen. Ook benader ik potentiële klanten en sluit ik bijvoorbeeld overeenkomsten. Ik mag nu iedere dag aan de slag met de onderwerpen die ik zo interessant vind. Ik leer ontzettend veel en doe heel veel dingen waarvan ik een jaar geleden niet had verwacht het ooit te doen. Het is hard werken, maar ik krijg er zo veel kansen voor terug. Ik kan me volop ontwikkelen.

Bij Green Planet wordt – veelal samen met partners – gewerkt aan allerlei innovatieve projecten. We doen hier dingen die nog niemand anders doet. Dat is best uniek. Als je nieuwe dingen doet, loop je ook tegen zaken op waar nog geen oplossing voor is. Dat hoort bij het pionieren. Gelukkig is er dan een creatief, vernieuwend team dat graag met de uitdaging aan de slag gaat. Ik vind het ontzettend gaaf dat ik in zo’n omgeving mag werken.”

Emile Keuter

Emile Keuter

Adviseur New Energy
Alle gezichten van Green Planet