Ook Green Planet

Ja, Green Planet is een uniek multifuel tankstation in Pesse. Maar Green Planet is meer. Véél meer. We vinden het namelijk belangrijk dat mensen naast goed voor de wereld, ook goed voor zichzelf zijn. Daarom stimuleren wij gezond gedrag en beweging.  

Eropuit!

In de omgeving van Pesse kun je heerlijk wandelen en fietsen. Ons tankstation is daar een goede uitvalbasis voor. Onze carpoolplaats is een geschikte plek om met mensen af te spreken en bijvoorbeeld samen verder te carpoolen. Zijn de parkeerplaatsen in het weekend wat minder druk, dan kunnen ze ook gebruikt worden door dagjesmensen die wandelend of op de fiets de omgeving willen verkennen.

Dwingelderveld, Kano van Pesse en de VAM-berg

Neem het Dwingelderveld: het grootste natte heidegebied van Europa. Vanaf Green Planet is bewegwijzering naar het prachtige natuurgebied en in de shop kun je verschillende wandelroutes krijgen. Ook kun je vanaf Green Planet eenvoudig naar de bekende VAM-berg fietsen. Een andere tip is de wandelroute van 3,5 kilometer die wij hebben laten uitstippelen naar de vindplaats van de ‘Kano van Pesse. De Kano van Pesse is zo’n 10.000 jaar oud en het oudste vaartuig ter wereld. De uitgeholde boomstam werd in 1955 ten zuiden van Pesse gevonden en is te bekijken in het Drents Museum in Assen. Zin in een wat langere wandeling? De wandelroute ‘Kraloo en Dwingelderveld’ is 5,5 kilometer en gaat deels over onverharde wegen.

Weer terug bij de auto met een vieze fiets of een smerige hond? Maak gebruik van onze speciaal aangelegde wasplaats en sluit vervolgens een leuke dag af op ons binnen- of buitenterras.

Download wandelroutes

Green Mountain Tour

Lekker buiten bewegen, terwijl je geniet van het mooie Drentse landschap: De Green Mountain Tour is een unieke, jaarlijkse toertocht over de weg of door het veld. Kies een afstand die bij jou past en beklim de Col du VAM. Met een gemiddeld stijgingspercentage van 10 procent een mooie uitdaging!

De Green Mountain Tour is door de keuze uit verschillende routes geschikt voor zowel de beginnende, als de doorgewinterde wielrenner of ATB’er. Deelnemers worden na afloop door Green Planet getrakteerd op onbeperkt eten en drinken.

 

Meer over de Green Mountain Tour

Sponsorprogramma

Naast dat we iets voor de wereld willen betekenen, doen we ook graag wat voor onze directe omgeving. Daarom hebben we een speciaal sponsorprogramma ontwikkeld voor Pesse en omstreken.

Dus ben jij betrokken bij een club of vereniging uit Pesse? Of woon je in de omgeving en ken je een geschikt project? Laat het ons weten! Geef je ideeën en plannen door op ons sponsoraanvraagformulier en mail deze naar sponsoring@greenplanet.nl.

Download ons sponsorboekje