GREENFLEX is onze proeftuin voor duurzaam en schoon zwaar transport. Want ook de transportwereld staat voor een grote uitdaging. De klimaatdoelstellingen dwingen ons de CO2-emissies terug te dringen, ook binnen het wegvervoer.

Hoog tijd dus om in actie te komen. Dat doen we met GREENFLEX. In het project werken we met meerdere partijen samen in een proeftuin. Het doel? Een oplossing vinden voor de uitdagingen rondom duurzaam zwaar transport en duurzame brandstoffen. Voor personenauto’s zijn de ontwikkelingen een stuk verder: er kan immers elektrisch of bijvoorbeeld op waterstof worden gereden. Binnen het zwaar transport ligt dit echter stukken lastiger.

Er moeten flinke afstanden worden afgelegd. Het liefst in een zo’n kort mogelijke tijd. Tussendoor urenlang een batterij opladen is er dus niet bij. Maar, wat is dan de oplossing voor de transportsector? Wij zoeken die binnen het GREENFLEX-project op twee gebieden: we willen HVO – een fossielvrije diesel – beschikbaar maken voor het zwaar transport en High Power Charging aanbieden voor elektrische trucks. Om daarmee het stroomnet niet te overbelasten, gebruiken we powerbanks voor de opslag van elektriciteit.

Benieuwd naar alle ontwikkelingen van het GreenFlex project?

Volg ons op Linkedin

Dit project wordt uitgevoerd onder de regeling DKTl-Transport van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.