Waterstof wordt ook wel de ‘brandstof’ van de toekomst genoemd. Daarom willen we bij Green Planet waterstof aanbieden voor personenauto’s. Daarvoor werken we binnen het innovatieve project TSO2020 samen met vele partners – waaronder Gasunie en TenneT -, die net als wij geloven in waterstof.

De voordelen van rijden op waterstof zijn talloos: het is eenvoudig op te slaan en te transporteren. Naast het tanken van waterstof, werken we met partners ook aan een waterstof transporthub in Noord-Nederland: een plek waar groene waterstof wordt gecomprimeerd in trailers die de waterstof verder kunnen distribueren. Deze groene waterstof wordt daarmee beschikbaar voor lokale waterstofinitiatieven in Noord-Nederland.

De twee belangrijke waterstofprojecten maken onderdeel uit van het door de Europese Commissie (CEF Synergy-programma) gesubsidieerde TSO 2020-project, dat hiermee zijn voltooiing krijgt. Op dit moment telt Nederland nog maar een paar waterstoftankstations. Veel van deze stations zijn te vinden op industrieterreinen en/of niet voor iedereen toegankelijk. Green Planet ligt pal aan de A28 en de N375 en realiseert een waterstoftankstation dat voor iedereen bereikbaar is.


H₂-testteam

Ons waterstoftankpunt is binnenkort getest en goedgekeurd! Toch willen wij nog een stapje verder gaan, door te beginnen met een H₂-testteam. Dit team bestaat uit (max. 25) consumenten die bij ons waterstof mogen tanken voor € 7,50/kg inclusief btw. In ruil hiervoor ontvangen wij graag feedback. Dankzij deze feedback kunnen wij het waterstoftanken optimaliseren. Zo brengen we waterstoftanken naar het hoge niveau van service en kwaliteit waar Green Planet voor staat! Wil jij je aansluiten bij ons H₂-testteam? Meld je dan nu aan door een mail te sturen naar: marketing@greenplanet.nl


Ga voor meer informatie over waterstof tanken naar:

www.opwegmetwaterstof.nl

Dit project wordt uitgevoerd onder de regeling DKTI-Transport van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en medegefinancierd door Connecting Europe Facility van de Europese Unie (CEF).