High Power Charging: snelladen en weer door

Er moeten flinke afstanden worden afgelegd, het liefst in een zo’n kort mogelijke tijd. Tussendoor urenlang een batterij opladen is er dus niet bij. Je wilt wel overstappen op elektrisch rijden, maar dat lange opladen tussendoor houdt je tegen. Dat begrijpen we best, maar met High Power Charging hebben we dat probleem voor je opgelost!

Welke duurzame stap past bij jou?

Meld je aan voor onze webinar en we vertellen je het graag.

Meld je aan voor de webinar

High Power Charging (HPC) is een techniek waarbij je met snelladers bijvoorbeeld bestelauto’s of elektrische trucks ultrasnel kunt opladen. Terwijl de chauffeur even zijn of haar pauze pakt, wordt de auto opgeladen. HPC maakt elektrisch rijden geschikter voor algemeen gebruik én voor gebruik in de transportwereld.

GREENFLEX
De ontwikkeling van High Power Charging voor elektrische trucks maakt onderdeel uit van het GREENFLEX-project: onze proeftuin voor duurzaam en schoon zwaar transport. In het project werken we met meerdere partijen samen in een proeftuin. Het doel? Een oplossing vinden voor de uitdagingen rondom duurzaam zwaar transport en duurzame brandstoffen. Om het stroomnet niet te overbelasten, gebruiken we powerbanks voor de opslag van elektriciteit.

*GREENFLEX is een zogenoemde DKTI-proeftuin, die mogelijk wordt gemaakt door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Meer over GREENFLEX

Voordelen

  • Elektriciteit is stukken goedkoper dan benzine of diesel
  • Emissievrij rijden
  • Blijft welkom in binnensteden en milieuzones


Aanpassingen aan de auto

Om gebruik te kunnen maken van High Power Charging moet je – natuurlijk – rijden in een elektrische bestelauto of truck. De aanschaf van een elektrisch voertuig is prijzig, maar er zijn verschillende regelingen en subsidies die de aanschaf een stuk goedkoper maken. Bij Green Planet hebben we specialisten die alles weten over deze regelingen.

Tanken

High Power Charging is in de loop van 2021 beschikbaar bij Green Planet, aan de A28 bij Pesse. Vrachtwagenchauffeurs kunnen dan terecht in een speciale truckarena, waar ook andere duurzame brandstoffen en energiedragers te vinden zijn.

Benieuwd wat HPC jou gaat kosten?
We rekenen het graag voor je uit. Mail naar adviseur@greenplanet.nl

Green Planet: today for tomorrow

Green Planet is een multifuel tankstation aan de A28 bij Pesse (Drenthe). Wij geloven in een tankstation dat méér biedt. Dus ook de meest duurzame brandstoffen. Zo werken we vandaag nog aan het schonere transport van morgen.

Meer over Green Planet