GREEN PLANET | GREENFLEX - PROEFTUIN VOOR DUURZAAM EN SCHOON ZWAAR TRANSPORT

GREENFLEX – PROEFTUIN VOOR DUURZAAM EN SCHOON ZWAAR TRANSPORT

We zijn ons er allemaal van bewust dat de transportwereld voor een grote verandering staat. Klimaatdoelstellingen dwingen de sector om CO2-emissies terug te dringen en ook andere nadelige milieuaspecten van wegvervoer aan te pakken. Hoog tijd dus om in actie te komen, en dat doen we met GreenFlex. In het project GreenFlex creëren we een proeftuin waarin meerdere partijen samenwerken om de problematiek rondom duurzaam transport en duurzame brandstoffen te overwinnen.

WELKE OPLOSSING WORDT HET?

Voor personenauto’s is het duidelijk: ‘zero emission on the tailpipe’, dus elektrisch. Als we het over elektrisch rijden hebben, gaat het meestal over elektrisch rijden op batterijen. Wie straks een grote actieradius wil, schaft een elektrische auto aan met een range-extender op waterstof. Zwaar transport is nog niet zover. Maar, wat is dan de oplossing voor de transportsector? Kan waterstof hier een rol in vervullen?

 

Benieuwd naar alle ontwikkelingen van het GreenFlex project? Volg ons op Linkedin!  https://www.linkedin.com/company/greenflex-project/

 

 

Dit project wordt uitgevoerd onder de regeling DKTl-Transport van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.