GREEN PLANET | H2 #No Bubble Symposium

H2 #NO BUBBLE – HÉT WATERSTOFSYMPOSIUM VOOR DE PERSONENAUTOMOBILITEIT EN DE  TRANSPORTSECTOR

Op 23 mei 2018 organiseerde Green Planet een symposium over de inzet van waterstof als brandstof voor zwaar transport (de contouren van het GreenFlex project).

Het symposium vondt plaats in het hoofdkantoor van TVM verzekeringen in Hoogeveen, een van de grootste verzekeraars in de transportsector. Meer informatie via www.waterstof-symposium.nu.

Er was een interessant programma, waarin verschillende partijen aan bod komen. We begonnen met de vraag wat de overheid doet op het gebied van waterstof. Er kwamen sprekers uit Den Haag, de Provinciale Staten Drenthe en de gemeente Hoogeveen,. Het ministerie van I&W deed uit de doeken hoe zij een meer duurzamere en schonere mobiliteit en zwaar transport gaat stimuleren. Wat doet Noord Nederland? Gedeputeerde Stelpstra nam de aanwezigen mee! Prof. Ad van Wijk legde uit hoe waterstof een niet meer weg te denken schakel gaat worden van onze toekomstige energievoorziening.

Vervolgens was het de beurt aan Shell en Gasunie. Beide partijen zijn betrokken bij GreenFlex, en kwamen vertellen waarom er zulke grote kansen liggen voor waterstof. Daarna gingen we verder in op de ontwikkelingen bij tankstations. Om van waterstof een succes te maken, moet er een goed netwerk van tankstations komen waar deze brandstof aangeboden wordt. TLN, E-trucks en Emoss vertelden over de  ontwikkelingen van elekrificatie van het zwaar transport. Welke route staan zij voor en welke kansen biedt dit voor het zware transport? Het H2 #No Bubble – hét waterstofsymposium voor de transportsector gaf u de antwoorden.